nieuws

Noodviaduct in Oldenzaal na veertig jaar aan vervanging toe

bouwbreed Premium

oldenzaal – De gemeente Oldenzaal nodigt vijf aannemers uit om een plan te maken voor de rijbaanverdubbeling van de Ossenmaatstraat-Eektestraat, tussen de Berkstraat en Textielstraat.

In de plannen moet ook een nieuw viaduct voor de spoorwegverbinding Oldenzaal-Hengelo worden opgenomen.

Met het vervangen van de noodspoorwegbrug komt de gemeente na ruim veertig jaar tegemoet aan een afspraak met de NS. Gesproken wordt over een betonviaduct met klinkertaluds die met een hoogte van 4,60 meter een halve meter hoger komt te liggen dan de noodvoorziening. Verscheidene vrachtwagenchauffeurs liepen hier in het verleden vast.

De dubbele rijbaan die nodig is om de verkeersafwikkeling te bespoedigen en de verkeersveiligheid te verhogen, komt onder het spoor in een lage tunnelbak te liggen. Een aantal bomen zal moeten wijken voor de wegoperatie. Er komen verkeerslichtinstallaties en veilige oversteken ten behoeve van het fietsverkeer.

Oldenzaal kijkt voor het gunnen van deze opdracht niet alleen naar de laagste bieder, maar let ook op de wijze hoe de aannemer de klus logistiek wil uitvoeren. Het verkeer van de te verbreden weg mag zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden, die naar verwachting 13 maanden in beslag nemen. In september wordt bekend aan wie de opdracht is gegund.

De gemeente onderhandelt nog over te werven gronden. In januari 2007 begint de bouw, het werk wordt in 2008 opgeleverd.

Reageer op dit artikel