nieuws

Nilfisk zet in op verbrandingsmotor

bouwbreed

almere – Nilfisk-Alto stelt vijf nieuwe hogedrukreinigers voor met een benzinemotor en een hogedrukreiniger met een dieselmotor. De machines vallen respectievelijk onder de serie Poseidon PE en zijn bedoeld voor koud water. De benzinemodellen hebben een motor van Honda die 3,73, 4,1, 6,71, 8,19 of 9,69 kilowatt aan vermogen genereren. In de dieselvariant wekt een […]

almere – Nilfisk-Alto stelt vijf nieuwe hogedrukreinigers voor met een benzinemotor en een hogedrukreiniger met een dieselmotor.

De machines vallen respectievelijk onder de serie Poseidon PE en zijn bedoeld voor koud water. De benzinemodellen hebben een motor van Honda die 3,73, 4,1, 6,71, 8,19 of 9,69 kilowatt aan vermogen genereren. In de dieselvariant wekt een motor van Yanmar 7,46 kilowatt vermogen op.

De motoren drijven pompen met keramische plunjers aan. Deze combinatie bieden werkdrukken van 140 tot 230 bar en een watercapaciteit van 650 tot 1150 liter per uur. Nilfisk voorziet alle uitvoeringen van het nieuwe Ergo 1000 spuitpistool. Pomp en motor staan op een frame van 30 millimeter dik. Het dieselmodel en de grootste benzine-uitvoering hebben een toerentalregelaar en een langzaamlopende pomp. De leverancier biedt een automatische toerentalregelaar als accessoire.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels