nieuws

Mittal brengt officieel bod uit op Arcelor

bouwbreed

amsterdam – Het Indiase staalconcern Mittal Steel heeft gisteren officieel zijn eerder aangekondigde overnamebod van 24 miljard dollar (18,6 miljard euro) op branchegenoot Arcelor uitgebracht. Het bod is in contanten en aandelen en loopt tot 29 juni van dit jaar. Tot nu toe verzet Arcelor zich tegen de overnamepoging van Mittal. Het concern probeert de […]

amsterdam – Het Indiase staalconcern Mittal Steel heeft gisteren officieel zijn eerder aangekondigde overnamebod van 24 miljard dollar (18,6 miljard euro) op branchegenoot Arcelor uitgebracht. Het bod is in contanten en aandelen en loopt tot 29 juni van dit jaar.

Tot nu toe verzet Arcelor zich tegen de overnamepoging van Mittal. Het concern probeert de eigen aandeelhouders te paaien met een hoger dividend en een inkoop van eigen aandelen tegen een hogere prijs dan de marktwaarde.

Mittal Steel kreeg woensdag toestemming voor de overname van de beursautoriteiten in de landen België, Frankrijk en Luxemburg. Eerder werd in de Verenigde Staten al toestemming verkregen voor de overname.

Reageer op dit artikel