nieuws

Man gedood door vallende steigerstoel

bouwbreed Premium

barendrecht – Een 26-jarige steigerbouwer is gisteren om het leven gekomen bij werkzaamheden aan een 70 meter hoge woontoren van het project Avenue Plaza. Het ongeval vond plaats bij het Middeldijkerplein in het hart van Barendrecht. Een �steigerstoel�, een verbindingsstuk, heeft het hoofd van de steigerbouwer getroffen. “Momenteel werken we op 70 meter hoogte en […]

barendrecht – Een 26-jarige steigerbouwer is gisteren om het leven gekomen bij werkzaamheden aan een 70 meter hoge woontoren van het project Avenue Plaza. Het ongeval vond plaats bij het Middeldijkerplein in het hart van Barendrecht.

Een �steigerstoel�, een verbindingsstuk, heeft het hoofd van de steigerbouwer getroffen. “Momenteel werken we op 70 meter hoogte en dan maakt het niet meer uit wat er naar beneden valt. Een bouwhelm helpt dan ook niet meer”, licht Henk de Pagter directeur van Kanters Bouwbedrijf verslagen toe.

Op het bedrijf heerst verslagenheid sinds het ongeval dat gisterenochtend net na half negen plaats vond. “Het is een vrij groot project, waar op dit moment 120 man werken. We hebben ze allemaal naar huis gestuurd.” Bureau Slachtofferhulp werd ingeschakeld om de direct betrokkenen bij te staan.

De werkzaamheden aan de woontoren van negentien verdiepingen hoog worden vandaag hervat. Eind dit jaar moet het project worden opgeleverd. De Pagter besluit: “Als je zoiets meemaakt besef je weer dat veiligheid in de bouwbedrijfstak bovenaan hoort te staan, en dat is bij ons ook het geval. Al kun je niet alle risico�s uitsluiten.” De viering vieren van het hoogste punt dat voor volgende week op het programma stond is afgelast. Er loopt nog een onderzoek van de Arbeidsinspectie en de technische recherche.

Reageer op dit artikel