nieuws

Magnesiumprofielen accentueren vloer

bouwbreed

den haag – Bedoeld als slijtvaste vloer voor taxibussen maar ook te gebruiken als bijvoorbeeld een bijzonder accent in de vloer van een representatieve ruimte: de magnesiumvloerprofielen van SpaceFloor. Het bedrijf uit Mierlo zegt met de bouwkundige toepassing van zijn profielen in gebouwen nog geen praktische ervaring te hebben maar studeert in voorkomende gevallen op […]

den haag – Bedoeld als slijtvaste vloer voor taxibussen maar ook te gebruiken als bijvoorbeeld een bijzonder accent in de vloer van een representatieve ruimte: de magnesiumvloerprofielen van SpaceFloor.

Het bedrijf uit Mierlo zegt met de bouwkundige toepassing van zijn profielen in gebouwen nog geen praktische ervaring te hebben maar studeert in voorkomende gevallen op deze specifieke verwerking van het materiaal. Magnesium heeft een laag soortelijk gewicht en dempende kwaliteiten en is beter bestand tegen slijtage dan het aluminium waarmee de overige eigenschappen grotendeels overeenkomen. Vooralsnog kost magnesium meer dan aluminium, al stijgt de prijs van het laatste materiaal de laatste tijd fors. SpaceFloor zegt in de profielen magnesium en aluminium te combineren. TNO en Syntens bieden het mkb met Innokans de mogelijkheid om nader kennis te maken met magnesium als alternatief voor andere metalen en kunststof.

Reageer op dit artikel