nieuws

Lamel van kantoorgebouw viel door menselijke fout

bouwbreed

rotterdam – De aluminium lamel, die zondagmiddag van het Rotterdamse kantoorgebouw Saturnus viel, was niet goed vastgeklikt.

De lamel, van 3,6 bij 0,3 meter, viel van de eerste verdieping op het trottoir waar die net niet een kind raakte. In februari viel ook al een geveldeel van het kantoorgebouw dat pas begin dit jaar werd opgeleverd.

De lamellen hangen via een kliksysteem in aluminium kokerprofielen die op de betonnen constructie zijn gemonteerd. Naar aanleiding van het incident inspecteerde fabrikant Limelight dinsdag, in opdracht van projectontwikkelaar William Properties en hoofdaannemer Strukton, alle lamellen met een hoogwerker.

In totaal bleken drie naast elkaar geplaatste lamellen niet goed te zijn gemonteerd. Volgens bouw- en woningtoezicht waren inmiddels twee lamellen naar beneden gevallen en hing een derde los.

De desbetreffende lamellen waren als enige niet door Limelight geplaatst.

Volgens hoofdaannemer Strukton waren die op een later tijdstip door een andere onderaannemer, waarvan Strukton de naam niet wil noemen, geïnstalleerd. “Door een menselijke fout is het kliksysteem niet op de juiste wijze aangebracht, waardoor de lamel eruit kon waaien”, aldus een woordvoerder van Strukton Bouw & Vastgoed.

Nadat het mankement was hersteld, en het gebouw weer veilig was verklaard, kon Strukton alle afzettingen rondom het gebouw verwijderen. Strukton beschouwt het als een incident en is ervan overtuigd dat de lamellen nu goed zijn aangebracht.

Voor de deelgemeente Prins Alexander, die de begane grond wil inrichten als stadswinkel, is de zaak nu afgerond. Datzelfde geldt voor projectontwikkelaar William Properties.

Reageer op dit artikel