nieuws

L-houder vereenvoudigt inbouw verankeringen

bouwbreed Premium

nunspeet – Hakron stelt de L-houder voor; een hulpmiddel om verankeringsdelen onder een hoek van 45 graden in te bouwen. Door zijn dieper liggende inschroefpunt is de L-houder te gebruiken in combinatie met een sparingskegel. Deze combinatie is toepasbaar vanaf een betondekking van 25 millimeter.

De sparingskegel wordt op de (verloren) centerpen gedraaid. De bovenzijde van de sparingskegel is afgeschuind onder 45 graden. De vloer kan zo tijdens het storten volledig vlak worden afgewerkt. Binnen twee dagen wordt de sparingskegel verwijderd en kan in de sparing een koppelmoer over de verloren centerpen worden geschroefd voor de toekomstige verankering. Na gebruik en verwijdering van de koppelmoer kan de sparing vlak worden afgewerkt. Hakron levert een speciale uittreksleutel voor het verwijderen van de sparingskegel.

Hakron biedt ook de Sonotube Premium light; een nieuwe variant op de kartonnen kolombekisting. De leverancier uit Nunspeet houdt de schoonwerk kolombekisting in acht standaardmaten op voorraad en verzaagt ze op verzoek in afwijkende maten. Het afkorten gebeurt meestal aan de onderzijde. De ontkistingsrits aan de onderzijde is dan niet meer te gebruiken.

De Hakron-maatsticker voorkomt problemen; de pijl geeft de positie van de ontkistingsrits aan. De Premium light-kokers zijn volledig naadloos en hebben een ingespoten binnencoating. Die voorkomt de wikkelafdruk en de �ontkistingsrits�.

Reageer op dit artikel