nieuws

Kans op doorstart Verlascon Groep nihil

bouwbreed

roosendaal – De kans op een doorstart voor de failliete Verlascon Groep in Roosendaal lijkt verkeken. Vorige week werd het staalverwerkende bedrijf failliet verklaard. Verlascon hield zich onder meer bezig met las- en constructiewerk, het maken van liftschachten, trappen en bordessen en plaatbewerking. Bij het bedrijf werkten 230 mensen. Dat aantal wilde Verlascon nog verder […]

roosendaal – De kans op een doorstart voor de failliete Verlascon Groep in Roosendaal lijkt verkeken. Vorige week werd het staalverwerkende bedrijf failliet verklaard. Verlascon hield zich onder meer bezig met las- en constructiewerk, het maken van liftschachten, trappen en bordessen en plaatbewerking. Bij het bedrijf werkten 230 mensen. Dat aantal wilde Verlascon nog verder uitbreiden, zo blijkt uit de website die nog steeds in de lucht is. Daarop roept het bedrijf onder meer lassers, liftmonteurs en ijzerwerkers op om te reageren vanwege de snelle groei die Verlascon doormaakte.

Ruim een jaar geleden ging ook al een aantal onderdelen van Verlascon failliet. Toen maakte het bedrijf in afgeslankte vorm een doorstart. Een deel van het personeel werkt volgens vakbondsbestuurder A. Niemeijer van FNV Bondgenoten nog steeds aan projecten die Verlascon uitvoerde, maar nu via andere onderaannemers. FNV Bondgenoten was niet zo te spreken over de bedrijfsvoering. Niemeijer: “We waren altijd in gevecht om voor onze leden achterstallig loon te vorderen of andere zaken recht te breien. Van normaal overleg was nooit sprake.”

Curator Butterman was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel