nieuws

ING Real Estate lijft 25 supermarkten in

bouwbreed

den haag – ING Real Estate heeft in Zweden 25 supermarkten aangekocht van ICA, een toonaangevende supermarktketen in dat land. Het vastgoedbedrijf van ING betaalt 93 miljoen euro aan ICA, dat de winkels weer terug huurt voor gemiddeld 10 jaar. De 25 supermarkten zullen worden toegevoegd aan de startportefeuille van het ING Rea Estate Nordic […]

den haag – ING Real Estate heeft in Zweden 25 supermarkten aangekocht van ICA, een toonaangevende supermarktketen in dat land. Het vastgoedbedrijf van ING betaalt 93 miljoen euro aan ICA, dat de winkels weer terug huurt voor gemiddeld 10 jaar.

De 25 supermarkten zullen worden toegevoegd aan de startportefeuille van het ING Rea Estate Nordic Property Fund, dat naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar wordt opgericht. Het fonds zal beleggen in eersteklas en te herontwikkelen zakelijk vastgoed in Zweden, Finland en Denemarken. In de portefeuille zat al voor 445 miljoen euro aan vastgoed.

Volgens topman Pieter Hendrikse van ING Real Estate is Scandinavisch vastgoed in trek bij beleggers. Hij wijt dat aan de goede rendementen en de gunstige economische omstandigheden. Hendrikse: “Het gaat om stabiele landen die komende jaren beter zullen presteren dan het Europese gemiddelde.”

Reageer op dit artikel