nieuws

Hypotheekrente België: 5,05 procent

bouwbreed

brussel – De rente voor een hypotheeklening in België is voor het eerst in lange tijd weer boven de 5 procent gestegen. Na Dexia Bank en enkele kleinere financiële instellingen heeft ook de KBC-bank, één van de grotere spelers op de markt, gisteren haar hypotheekrente verhoogd van 4,75 naar 5,05 procent voor een lening met […]

brussel – De rente voor een hypotheeklening in België is voor het eerst in lange tijd weer boven de 5 procent gestegen. Na Dexia Bank en enkele kleinere financiële instellingen heeft ook de KBC-bank, één van de grotere spelers op de markt, gisteren haar hypotheekrente verhoogd van 4,75 naar 5,05 procent voor een lening met een looptijd van 20 jaar. Voor een lening met een looptijd van 30 jaar stijgt de rente zelfs van 4,95 naar 5,25 procent. De grootste verstrekker van hypotheekleningen op de Belgische markt, Fortis, heeft de rente nog niet verhoogd.

Reageer op dit artikel