nieuws

Groeitempo Deense bouw blijft achter

bouwbreed

kopenhagen – De investeringen in de Deense bouw groeien dit jaar en volgend jaar verder maar wel op een lager niveau dan in 2005. Het groeitempo wordt namelijk gefrustreerd door problemen met de aantrekking van voldoende personeel, stijgende rente en gebrek aan grond voor de woningbouw. Dat voorspellen de werkgeversorganisaties in de bouwmaterialenbranche en de […]

kopenhagen – De investeringen in de Deense bouw groeien dit jaar en volgend jaar verder maar wel op een lager niveau dan in 2005. Het groeitempo wordt namelijk gefrustreerd door problemen met de aantrekking van voldoende personeel, stijgende rente en gebrek aan grond voor de woningbouw. Dat voorspellen de werkgeversorganisaties in de bouwmaterialenbranche en de industrie in een gezamenlijke analyse. Vorig jaar werd ten opzichte van 2004 ruim 1,2 miljard euro meer geïnvesteerd, maar dit jaar beperkt de groei zich tot nog geen 430 miljoen. In 2007 zakt de groei onder de 300 miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels