nieuws

Fors beter resultaat Hunter Douglas in eerste kwartaal

bouwbreed

rotterdam – Raambekleder Hunter Douglas heeft een opperbest eerste kwartaal achter de rug. De omzet steeg met bijna 20 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder tot 487 miljoen euro.

Van die stijging kwam 7,2 procent van volume, 5,5 procent van overnames en 7,2 procent van wisselkoersverschillen. De bedrijfsresultaat steeg met 26,4 procent tot 26,8 miljoen euro. Dit heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

De helft van de verkopen komt uit Noord-Amerika. Europa is goed voor 36 procent en de rest van de wereld voor 14 procent. Het overgrote deel van de handel bestaat uit raambekleding (88 procent). Hunter Douglas, bekend van het merk Luxaflex, bestaat uit 164 verschillende ondernemingen met 65 fabrieken en 99 assemblagevestigingen in meer dan honderd landen.

Hunter Douglas is niet alleen actief in de productie. Het bedrijf heeft een portefeuille met een waarde van 611 miljoen euro waarmee stevig belegd wordt. De winst uit investeringen was in het eerste kwartaal ruim 27 miljoen euro tegen een verlies van bijna 6 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Daardoor liep de nettowinst op van 9 miljoen euro vorig jaar naar 53,9 miljoen euro.

De onderneming, met een beursnotering in Amsterdam, heeft vorig jaar tien bedrijven ingelijfd. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar was Hunter Douglas in de weer met overnames. Zo werd het Amerikaanse Elmar gekocht.

Hoewel de raambekleder het goed heeft gedaan, is het voor de onderneming nog een brug te ver om een concrete omzet- en winstprognose voor het hele jaar af te geven. Het enige dat de Rotterdamse onderneming erover wil zeggen is dat ze optimistisch is.

Reageer op dit artikel