nieuws

Fijnstofklacht voor Europese gerechtshof

bouwbreed

hamburg – Greenpeace klaagt voor het Europese gerechtshof de Duitse regering aan vanwege de ontoereikende bescherming van de burgers tegen fijn stof. De actiegroepering verwijt de regering van Angela Merkel de Europese richtlijn voor de bescherming tegen fijn stof niet effectief te hebben omgezet in nationaal recht. Bovendien werden geen maatregelen genomen om het aandeel […]

hamburg – Greenpeace klaagt voor het Europese gerechtshof de Duitse regering aan vanwege de ontoereikende bescherming van de burgers tegen fijn stof. De actiegroepering verwijt de regering van Angela Merkel de Europese richtlijn voor de bescherming tegen fijn stof niet effectief te hebben omgezet in nationaal recht.

Bovendien werden geen maatregelen genomen om het aandeel dieselroet in fijn stof te verminderen. In 2001 legde de milieuorganisatie bij de rechters een klacht neer tegen tegen de dienst voor het wegverkeer. Omdat de rechtswegen in eigen land uitgeput zijn, is Greenpeace gerechtigd te prober zijn gelijk een stapje hoger te zoeken bij het Europese Gerechtshof.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels