nieuws

Eroscentrum aan A4 lijkt mogelijk

bouwbreed

hoofddorp – Een theater, 44 bordelen, een museum, een erotische gebakkraam, grachtjes en bruggetjes die refereren aan de Amsterdamse wallen en een hotel voor longstay zakenlieden. Het plan voor een erotisch uitgaanscentrum bij het A4-brugrestaurant, dat al jaren voor opwinding zorgt, is dichterbij dan ooit. Het omvangrijke snelwegbordeel moet het eerste in een reeks van vele worden.

Vorige week maakte de rechtbank �korte metten� met de aanklacht van Rijkswaterstaat (RWS) tegen ondernemer Rinus Beusenberg. Volgens RWS tast de komst van het erotische paradijs de verkeersveiligheid aan. De dienst heeft nog vijf weken om in hoger beroep te gaan. Of dat gaat gebeuren wordt nog bestudeerd.

Het idee van wallen langs de snelweg stamt uit 1985 toen grondhandelaar Beusenberg slechts 15 gulden bezat. De 50-jarige ondernemer is trots op het feit dat zijn plannen ondanks juridische gevechten tegen vooral de gemeente Haarlemmermeer nu toch gestalte krijgen. “Niet gek voor iemand die alleen twee zwemdiploma�s en een rijbewijs heeft.”

Sinds 1998 werkt Beusenberg dag en nacht aan het veelbesproken project. “Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost en de gemeente Haarlemmermeer is heel ver gegaan.”

Bestemmingsplan

Met de doorbraak verwacht Beusenberg dat de eerste paal in oktober 2007 de grond in kan. Daarvoor is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Hoewel de gemeente Haarlemmermeer met de man uit Cruquius nog in een aantal rechtszaken verwikkeld is – de gemeente heeft een ambtenaar aangesteld die zich specifiek met dit dossier bezighoudt – laat Eric Seugling namens de gemeente weten dat de weg vrij is voor het park City 4 Love. “We zullen er alles aan doen om dit project tot een goed einde te brengen. Maar we zijn er nog lang niet, want behalve dat een artikel 19-procedure moet worden gevoerd, moet er ook een bouwvergunning worden afgegeven.”

Beusenberg snapt niet waarom Haarlemmermeer tot dusverre “zo moeilijk” deed. Volgens hem weigerde de gemeente tijdig het bestemmingsplan te actualiseren. Bovendien kwam ze een aantal mondelinge overeenkomsten niet na. Hij klaagde een ex-wethouder aan wegens meineed. Dit zijn “zaken uit het verleden” die hij niet meer wil oprakelen.

Het eroscentrum aan de A4 moet de voorloper zijn voor meer sexcentra langs snelwegen. “Het wordt echt schitterend”, aldus Beusenberg. “Een plaats waar van alles te beleven valt. Een park met grachtjes en panden zoals die in de 16de en 17de eeuw zijn aangelegd. Amsterdam in het klein. Met een parenclub, een homo- en tabledancebar en in het theater wil ik echte shows organiseren. Met een beetje fantasie begrijp je wel wat we in de erotische gebakkraam gaan verkopen. Nee, je hoeft hier niet te wippen om je te vermaken.”

De rechtszaken hebben de ondernemer veel geld gekost, reden waarom hij op zoek is naar een compagnon. Ook denkt hij aan het uitgeven van aandelen. Is er al een aannemer gevonden? “Dat doe ik zelf. Mijn eigen huis met zwembad heb ik ook zelf gebouwd.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels