nieuws

ENCI geeft gebouwen aan kunstenaars

bouwbreed

maastricht – Cementfabriek ENCI in Maastricht heeft een aantal oude bedrijfsgebouwen ter beschikking gesteld aan kunstenaars en artiesten. Dat gebeurde met de ondertekening van een erfpacht-overeenkomst door ENCI en BOEI, een organisatie die zich inzet voor het behoud en hergebruik van industriële monumenten. De door de Heerlense architect Peutz ontworpen gebouwen liggen op een plek […]

maastricht – Cementfabriek ENCI in Maastricht heeft een aantal oude bedrijfsgebouwen ter beschikking gesteld aan kunstenaars en artiesten. Dat gebeurde met de ondertekening van een erfpacht-overeenkomst door ENCI en BOEI, een organisatie die zich inzet voor het behoud en hergebruik van industriële monumenten.

De door de Heerlense architect Peutz ontworpen gebouwen liggen op een plek waar de Maas, de Sint Pietergrotten, de ENCI-groeve, het Plateau van Caestert en de cementfabriek elkaar ontmoeten. In het complex komen ateliers voor kunstenaars, ruimten voor creatieve bedrijven en podia en een horecagelegenheid.

De totale kosten voor de herinrichting bedragen 4 miljoen euro. Het kunst- en cultuurcentrum levert aan directe werkgelegenheid om te beginnen ongeveer 25 arbeidsplaatsen op.

Reageer op dit artikel