nieuws

Duurzame energie in 2050 standaard

bouwbreed

den haag – Een forse energiebesparing gekoppeld aan de ontwikkeling van op duurzaamheid gerichte technologie is goed voor Nederland en de wereld. Het enige dat nog moet gebeuren, is dat het beleid om moet. Dat is de strekking van het advies van de Taskforce Energietransitie aan het kabinet. Gisteren werd het in Den Haag officieel […]

den haag – Een forse energiebesparing gekoppeld aan de ontwikkeling van op duurzaamheid gerichte technologie is goed voor Nederland en de wereld. Het enige dat nog moet gebeuren, is dat het beleid om moet. Dat is de strekking van het advies van de Taskforce Energietransitie aan het kabinet. Gisteren werd het in Den Haag officieel gepresenteerd.

Bouwers kunnen hun borst nat maken: de inzet is een energieneutrale gebouwde omgeving in 2050. Ook zal er moeten worden gewerkt aan een slimmere organisatie van de productketens van fabriek tot consument en wordt de opwekking van alternatieve energie op grote schaal ter hand genomen.

Als Nederland nu begint en voldoende investeert, biedt dat grote kansen, staat het wervend in het eindverslag beschreven. “Het Nederlandse bedrijfsleven kan met nieuwe technologie de wereldmarkt op en door efficiënt te produceren concurrentievoordeel behalen. Het gaat om de maakindustrie, de procesindustrie, om dienstverleners, zowel de grote bedrijven als het mkb.”

Reageer op dit artikel