nieuws

Dump Amerikaanse woningen in Schinnen

bouwbreed

schinnen – De Amerikaanse regering gaat in het Zuid-Limburgse Schinnen honderd woningen te koop aanbieden van aldaar gelegerde Amerikaanse militairen. Dit is het gevolg van nieuw Amerikaans beleid, waarbij militairen zelf kunnen kiezen waar ze gaan wonen. Makelaars in de regio staan niet te juichen om de Amerikaanse plannen. Ze vrezen langdurige leegstand. Makelaars gebruiken […]

schinnen – De Amerikaanse regering gaat in het Zuid-Limburgse Schinnen honderd woningen te koop aanbieden van aldaar gelegerde Amerikaanse militairen. Dit is het gevolg van nieuw Amerikaans beleid, waarbij militairen zelf kunnen kiezen waar ze gaan wonen.

Makelaars in de regio staan niet te juichen om de Amerikaanse plannen. Ze vrezen langdurige leegstand. Makelaars gebruiken termen als �dodelijk� en �desastreus� in hun commentaar op de Amerikaanse voornemens. In het kleine Schinnen, waar een Amerikaanse legerbasis ligt, is met veel geluk hooguit belangstelling voor tien tot vijftien woningen. Maar honderd, nee, zeggen de makelaars.

De verkoop van de woningen wordt binnenkort aangekondigd via grote borden langs de wegen rond Schinnen. De woningen worden collectief aangeboden.

Reageer op dit artikel