nieuws

Dubai pakt uit met nieuw hotelcomplex

bouwbreed

dubai – De ambities van Dubai om de belangrijkste toeristische regio van het Golfgebied te worden, lijken nog niet ten einde. Gisteren bracht het emiraat plannen naar buiten voor een omvangrijk project waarmee 27 miljard dollar is gemoeid. De plannen omvatten onder meer de bouw van het grootste hotel ter wereld. Het jongste project luistert […]

dubai – De ambities van Dubai om de belangrijkste toeristische regio van het Golfgebied te worden, lijken nog niet ten einde. Gisteren bracht het emiraat plannen naar buiten voor een omvangrijk project waarmee 27 miljard dollar is gemoeid. De plannen omvatten onder meer de bouw van het grootste hotel ter wereld.

Het jongste project luistert naar de naam Bawadi en voorziet in de bouw van een aantal hotels die samen meer dan 29.000 kamers tellen. Pronkstuk wordt hotel Asia Asia met 6500 kamers. Bawadi moet binnen nu en tien jaar 3 miljoen toeristen per jaar kunnen herbergen, aldus de projectontwikkelaars. Dubai streeft ernaar jaarlijks 10 miljoen mensen te verwelkomen. Daarvoor zijn op termijn nog eens 70.000 tot 80.000 hotelkamers nodig.

Aan grootschalige projecten heeft het Dubai de afgelopen tijd niet ontbroken. In de stad staat al een zevensterrenhotel van meer dan 300 meter hoog. Op dit moment wordt gewerkt aan de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Verder pronkt Dubai met drie kunstmatig aangelegde eilanden in de vorm van een palmboom.

Reageer op dit artikel