nieuws

College Duiven wil greep op centrumplan

bouwbreed Premium

arnhem – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven heeft de gemeenteraad gevraagd het besluit over het oude centrumplan, zoals dat in december 2005 is vastgesteld, in te trekken. In een voorstel aan de gemeenteraad geven burgemeester en wethouders aan dat het de regie wil voeren over de totstandkoming van een nieuw […]

arnhem – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven heeft de gemeenteraad gevraagd het besluit over het oude centrumplan, zoals dat in december 2005 is vastgesteld, in te trekken.

In een voorstel aan de gemeenteraad geven burgemeester en wethouders aan dat het de regie wil voeren over de totstandkoming van een nieuw centrumplan. De bedoeling is dat inwoners en andere belanghebbenden nauw worden betrokken bij het ontwerp van het nieuwe plan, om op die manier een breed maatschappelijk draagvlak te creëren.

De raadscommissie Grondgebied bespreekt het voorstel van het college op 9 mei, de gemeenteraad zal zich er op 29 mei over buigen. Het is de bedoeling dat uiteindelijk in oktober 2008 een definitief nieuw plan voor het Duivense centrum op tafel ligt.

Het oude centrumplan stuitte op veel weerstand bij inwoners en ondernemers. Dit plan voorzag in de bouw van meer winkels, parkeergarages, nieuwe pleinen en 370 woningen in het Duivense centrum.

Reageer op dit artikel