nieuws

Bouw appartementen onmiddellijk stopgezet

bouwbreed

castricum – Mulder Obdam heeft de bouw van het appartementencomplex De Gouden Stulp in Castricum op last van de gemeente moeten stopzetten vanwege grote bouwschade aan een belendende woning. De gemeente heeft een onafhankelijk geotechnisch adviseur in de arm genomen om de bouw van het project in het centrum van het dorp te onderzoeken. Tijdens […]

castricum – Mulder Obdam heeft de bouw van het appartementencomplex De Gouden Stulp in Castricum op last van de gemeente moeten stopzetten vanwege grote bouwschade aan een belendende woning. De gemeente heeft een onafhankelijk geotechnisch adviseur in de arm genomen om de bouw van het project in het centrum van het dorp te onderzoeken.

Tijdens het intrillen van de stalen damwanden voor de bouw van de parkeerkelder is de aanbouw van een nabijgelegen woning ernstig verzakt. De gemeente heeft daarop volgens A. Koning van de gemeente onmiddellijk een bouwstop gelast en het geotechnisch bureau Fugro om nader advies gevraagd. Koning verwacht het rapport begin volgende week te ontvangen.

De Gouden Stulp in de dorpskern van Castricum omvat de nieuwbouw van veertien appartementen, winkels en bungalows in de dorpskern. In de Noord-Hollandse gemeente heeft het plan nogal wat stof doen opwaaien onder meer omdat in het ontwerp volgens de Castricumse architect A. van Eijk de minimale woonkwaliteit ontbreekt.

Omwonenden hadden bezwaren tegen de bouw onder meer vanwege het toekomstige zicht op een 11 meter hoge muur die de zijgevel van het appartementen complex vormt. Ook vreesden zij voor schade aan de bestaande bebouwing.

Zij voerden een procedure tot de Raad van State. Dit rechtscollege oordeelde dat de gemeente de bouwvergunningen op de juiste gronden had verstrekt.

Reageer op dit artikel