nieuws

Bedrijven moeten meer investeren in ouderen

bouwbreed

den haag – Werkgevers staan positief tegenover oudere werknemers, zo bleek onlangs uit een onderzoek van de Regiegroep GrijsWerkt. Ook bouwbedrijven geven aan hun oudere werknemers loyaler, betrouwbaarder en nauwkeuriger te vinden dan de jongere collegas. “Toch willen nog te veel bouwbedrijven van de ouderen af”, zegt secretaris Silvia van den Heuvel van GrijsWerkt. “Jongeren zijn goedkoper én je kunt er meer kanten mee op, zo wordt gedacht.”

De Regiegroep, onder voorzitterschap van Ed Nijpels, startte vorig jaar met het doorlichten van de verschillende sectoren. Kernvraag: is de sector wakker genoeg en speelt zij in op de marktbeweging die zorgt voor een steeds grotere hoeveelheid werknemers van boven de vijftig jaar? “Ondanks de positieve geluiden die bouwbedrijven desgevraagd laten horen over oudere werknemers, is hun beleid er vaak nog steeds op gericht om ouderen zo snel mogelijk kwijt te raken”, zegt Van den Heuvel. “Veel bedrijven nemen er te weinig notie van dat de instroom van jongeren gewoonweg terugloopt. De reactie is dan: �doe mij maar een blik Polen�. Investeren in de mensen die er al zijn, is er vaak niet bij. Als je sommige bedrijven hiermee confronteert, wordt vaak verontwaardigd gereageerd. �Die mensen hebben het toch verdiend om met pensioen te gaan?� Daar gaat het echter niet om. Als je niet uitkomt met je nieuwe instroom, zul je je huidige werknemers inzetbaar moeten houden.”

Hoewel de Regiegroep hier en daar wel wat projecten op dat gebied ziet opduiken, gebeurt er volgens hen structureel nog veel te weinig, zegt Van den Heuvel. “De regering probeert dit te reguleren door middel van het afschaffen van vut en prepensioen, maar je ziet ook dat veel bedrijven deze maatregelen weer repareren door middel van eigen pensioenregelingen. De vraag is: is dat wel verstandig? Hierover willen wij als Regiegroep met bedrijven in gesprek komen. Als je het beleid en vooral de arbeidsomstandigheden erop aanpast, kun je mensen best tot hun 65ste aan het werk houden. Daar moet je nu op dit moment, met de groep jonge werknemers, al mee beginnen.”  

Tegelijkertijd is het volgens de Regiegroep zaak goed gebruik te maken van de oudere werknemers. “Fysiek zijn zij misschien niet zo sterk meer, maar daarentegen beschikken zij wel over meer ervaring en kennis. Dat vergt echter creativiteit en het loslaten van starre regels. Als mensen echt niet meer kunnen werken, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat zij van hun pensioen mogen gaan genieten. Maar wie kán werken, zou toch aan het werk gehouden moeten worden. Anders redden we het economisch gezien niet. De komende tijd neemt het aantal werkende mensen ieder jaar met 20.000 af. In de bouw kunnen we dat niet meer opvullen met de instroom vanuit de opleidingen. Bouwbedrijven zullen echt anders moeten gaan denken. Op dit moment begint het voor werknemers vanaf hun veertigste al moeilijk te worden om aan een baan te komen. Overigens wordt het ook gezien de eigen concurrentiepositie aantrekkelijker voor bedrijven om te investeren in hun ouderen. Er komen steeds minder jongeren bij en die kunnen gaan kiezen waar ze willen werken. Dat alleen al zorgt voor hogere kosten.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels