nieuws

Aannemer haalt troep uit tracé van Roertunnel

bouwbreed Premium

roermond – Aannemerscombinatie Besix-Strukton is begonnen met het weghalen van takken, slib en bladeren op de plek waar een 150 meter lange bak van de toekomstige Roertunnel wordt afgezonken voor de A73 bij Roermond. Die troep is daar over een lengte van zeker 30 meter terecht gekomen tijdens hoog water van de Roer. Daardoor kon […]

roermond – Aannemerscombinatie Besix-Strukton is begonnen met het weghalen van takken, slib en bladeren op de plek waar een 150 meter lange bak van de toekomstige Roertunnel wordt afgezonken voor de A73 bij Roermond. Die troep is daar over een lengte van zeker 30 meter terecht gekomen tijdens hoog water van de Roer.

Daardoor kon de eerste van vier bakken voor de langste landtunnel van Nederland niet afgezonken worden in het speciaal gegraven kanaal, want dan kon die bak schuin gaan liggen en breken, zei directeur Arie den Ouden van de aannemerscombinatie maandag.

Op 26 april zwol de Roer enorm aan door heftige regenbuien in Duitsland, waardoor allerlei troep van de oevers meesleurde, aldus Den Ouden. Die troep kwam onder meer in het cunet voor de tunnelbak terecht.

Den Ouden verwacht dat de ongerechtigheden later deze week door speciale zuig- en schraapapparaten en duikers zullen zijn weggehaald, waarna de tunnelbak alsnog kan worden afgezonken. (anp)

Reageer op dit artikel