nieuws

Wilnis op microschaal bij kade baggerdepot in Jisp

bouwbreed

purmerend – Bij het baggerdepot in Jisp is een tijdelijk opgeworpen dijkje verschoven. Wilnis op microschaal.

Het tijdelijke baggerdepot is ingericht om bagger op te slaan dat beschikbaar komt bij het uitvoeren van het baggerplan voor de polder Wormer, Jisp en Neck. Elk jaar wordt een vijfde deel van de waterlopen, sloten en plassen in deze polder gebaggerd. Dat wordt gedaan om de kwaliteit van het oppervlaktewater en de bevaarbaarheid te vergroten. Dit jaar is een gebied bij Jisp aan de beurt.

Om de uitgebaggerde specie te kunnen bergen, is bij het werk een tijdelijk depot ingericht. Op een van de weiden van het veenweidegebied is een ringdijkje opgeworpen met weidegrond, hoog genoeg om een halve tot een meter specie te kunnen keren. “Een deel van dat dijkje langs een waterloop is in het water geschoven en bagger – die er ook uitgehaald was – is weer in het water terechtgekomen, echt niks aan de hand”, laat een woordvoerder van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier weten. De baggerwerkzaamheden zijn in verband met het broedseizoen onderbroken tot september. De woordvoerder verwacht dat de aannemer dan lering heeft getrokken uit het gebeurde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels