nieuws

Verstedelijking mag in Oostvlietpolder

bouwbreed

den haag – Zuid-Holland kan zijn plannen voor de bebouwing van een deel van de Oostvlietpolder doorzetten. De Raad van State verklaarde de bezwaren van onder meer de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder (VVO) tegen het streekplan Zuid-Holland-West gisteren ongegrond. De VVO had bezwaar tegen de zogenoemde rode contouren van het streekplan. Die geven aan waar verstedelijking […]

den haag – Zuid-Holland kan zijn plannen voor de bebouwing van een deel van de Oostvlietpolder doorzetten. De Raad van State verklaarde de bezwaren van onder meer de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder (VVO) tegen het streekplan Zuid-Holland-West gisteren ongegrond.

De VVO had bezwaar tegen de zogenoemde rode contouren van het streekplan. Die geven aan waar verstedelijking mag plaatshebben. Volgens de vereniging ligt de polder ten onrechte binnen die contouren, omdat bebouwing daar in strijd zou zijn met het rijksbeleid voor het Groene Hart en de rijksbufferzone. Leiden wil in de polder een bedrijventerrein aanleggen.

In 2004 vernietigde de Raad van State het oorspronkelijke streekplan van de provincie voor de Oostvlietpolder. In het nieuwe plan valt een veel kleiner deel van de polder binnen de rode contouren.

Reageer op dit artikel