nieuws

Van Vuuren plaatst brandwerende deuren in één overzicht

bouwbreed

grouw – Van Vuuren Deuren uit Grouw zet alle beproefde brandwerende binnen- en buitendeuren bij elkaar in een overzicht. De lijst geeft ook een overzicht van het bijbehorende kozijn en het hang- en sluitwerk.

Op basis van de testrapporten kan Van Vuuren Deuren de 30 en 60 minuten brandwerende deuren gebruiksklaar aanbieden tot een lengte van 2670 en een breedte van 1230 millimeter.

Zeventien onderdelen van de binnen- en buitendeurseries Picofort, Picopré, Pico SV, Picofort Stabiel, Pico 6069, Pico Alumex en Antifoon zijn getest op brandwerendheid. De fabrikant zegt rekening te houden met een stijgende vraag naar extra brede en hoge deuren die voldoen aan het Bouwbesluit voor nieuwbouwwoningen. Eerdere brandproeven op de �oude� deurmaten toonden volgens de producent aan dat deze deuren nog steeds voldoen aan de eisen die het Bouwbesluit stelt aan nieuwbouw waarvoor geen woonbestemming geldt.

Ook voldoen ze aan de afwijkende waarden voor bestaande bouw en renovatie. Het Bouwbesluit schrijft bij nieuwbouw in een woonfunctie een vrije doorgang voor met een hoogte van 2300 en een breedte van 850 millimeter. Bij alle andere gebruiksfuncties is dat 2110 bij 850 millimeter.

Uitvoeringen

De deuren die 30 minuten brandweren zijn 38 millimeter dik. Alleen de Antifoondeur is 44 millimeter dik. Op de lijst staan drie geteste uitvoeringen van binnendeuren uit de reeks Picofort, Picopré en Pico SV. De deuren die 60 minuten brandwerend zijn, zijn 38 of 54 millimeter dik. De lijst geeft vijf praktijktoepassingen uit het programma Pico 6069 HPL.

De brandproeven richtten zich op de enkele deur, met of zonder glas, afgehangen in een hardhouten kozijn met speciale brandwerende voorzieningen. Ook is een deurenstel met een speciale deurnaald beproefd. Daarnaast is een dichte deur in een stalen pui met boven- en zijlichten getest.

Reageer op dit artikel