nieuws

Tweede keuring van liften afgeschaft

bouwbreed Premium

den haag – Nieuwe liften hoeven voor ingebruikname niet langer twee keer te worden gekeurd. Staatssecretaris Van Hoof (sociale zaken en werkgelegenheid) heeft de extra controle met onmiddellijke ingang afgeschaft. Voortaan volstaat één keuring. Onderzoek heeft aangetoond dat de veiligheid en kwaliteit van liften daarmee niet in het geding komt. Het afschaffen van de tweede verplichte […]

den haag – Nieuwe liften hoeven voor ingebruikname niet langer twee keer te worden gekeurd. Staatssecretaris Van Hoof (sociale zaken en werkgelegenheid) heeft de extra controle met onmiddellijke ingang afgeschaft. Voortaan volstaat één keuring. Onderzoek heeft aangetoond dat de veiligheid en kwaliteit van liften daarmee niet in het geding komt.

Het afschaffen van de tweede verplichte keuring scheelt het bedrijfsleven bijna 1 miljoen euro aan administratieve lasten.

Reageer op dit artikel