nieuws

Subsidieregeling roetfilters nieuwe busjes

bouwbreed

den haag – Bedrijven die nieuwe bestelbusjes met een roetfilter aanschaffen, kunnen daarvoor vanaf vandaag subsidie krijgen. Het ministerie van VROM geeft 400 euro subsidie per bus. De subsidieregeling maakt deel uit van de maatregelen waarmee het kabinet de kwaliteit van de lucht wil verbeteren. In totaal heeft het kabinet 900 miljoen euro uitgetrokken voor […]

den haag – Bedrijven die nieuwe bestelbusjes met een roetfilter aanschaffen, kunnen daarvoor vanaf vandaag subsidie krijgen. Het ministerie van VROM geeft 400 euro subsidie per bus.

De subsidieregeling maakt deel uit van de maatregelen waarmee het kabinet de kwaliteit van de lucht wil verbeteren. In totaal heeft het kabinet 900 miljoen euro uitgetrokken voor maatregelen tegen luchtvervuiling.

Sinds juni vorig jaar is er al een subsidieregeling voor mensen die een personenauto met roetfilter aanschaffen: kopers krijgen 600 euro korting op de aanschafbelasting.

De nieuwe subsidieregeling voor bestelwagens en taxi�s loopt tot eind 2010. VROM heeft dit jaar voor de regeling 3 miljoen euro beschikbaar. Senternovem voert de regeling uit.

Van begin april start ook de stimuleringsregeling voor roetfilters in ov-bussen. Daarnaast komt er dit najaar nog een subsidieregeling voor het inbouwen van roetfilters in bestaande vrachtwagens en zware bestelauto�s. De hoogte van deze subsidie is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel