nieuws

Steigerbouwer SGB lijft Hünnebeck in

bouwbreed Premium

helmond – Steigerbouwer SGB heeft bekistingsspecialist Hünnebeck Nederland overgenomen. Dat hebben de ondernemingen gisteren bekendgemaakt.

Hünnebeck zal verder gaan onder de naam SGB Hünnebeck en krijgt Klundert als uitvalsbasis. SGB laat in een toelichting weten dat de overname past “binnen de strategie om oplossingen aan te bieden voor het gehele bouwproces, vanaf de fundering tot en met de laatste afwerking”.

Met Hünnebeck breidt SGB haar productgroep bekistingen en ondersteuningen uit met wandbekistingen, vloerbekistingen en klimbekistingen. “Een nog completer assortiment van producten en diensten is hiermee een feit geworden”, aldus de Helmondse onderneming. SGB was al sterk in steigers, hoogwerkers, hefsteigers, hanginstallaties, isoleren en conserveren. SGB Hünnebeck komt onder SGB North Europe te vallen. Deze divisie van het Engelse SGB Ltd boekte vorig jaar een omzet van rond de 60 miljoen euro, waarvan het grootste deel met steigerbouwactiviteiten. SGB Ltd is weer onderdeel van Harsco, dat met 4700 werknemers een jaaromzet van 900 miljoen dollar behaalt. In Nederland heeft SGB inmiddels 14 vestigingen.

Reageer op dit artikel