nieuws

Staatssecretaris beslist over brug Zaltbommel

bouwbreed

DEN HAAG/ARNHEM – De sloop van de oude Waalbrug bij Zaltbommel ligt stil, totdat staatssecretaris Van der Laan van Cultuur heeft besloten of de brug een monumentenstatus krijgt. Dat is het gevolg van een uitspraak die de voorzieningenrechter in Den Haag gisteren heeft gedaan. De stichting Boogbrug Vianen spande vrijdag een kort geding aan tegen […]

DEN HAAG/ARNHEM – De sloop van de oude Waalbrug bij Zaltbommel ligt stil, totdat staatssecretaris Van der Laan van Cultuur heeft besloten of de brug een monumentenstatus krijgt.

Dat is het gevolg van een uitspraak die de voorzieningenrechter in Den Haag gisteren heeft gedaan. De stichting Boogbrug Vianen spande vrijdag een kort geding aan tegen Rijkswaterstaat. Deze dienst hervatte donderdag de sloop nadat juristen een eerdere uitspraak van de voorzieningenrechter in Utrecht hadden bestudeerd. Deze rechter sloot een monumentenstatus voor de brug niet uit, maar wees een verzoek om stilleggen van de sloop af. Rijkswaterstaat wacht nu een besluit van Van der Laan af, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel