nieuws

Spaanse bouwer Sacyr voert belang in Eiffage op

bouwbreed Premium

parijs – Het Spaanse bouwbedrijf Sacyr heeft inmiddels zo goed als 15 procent van de aandelen van de Franse collega Eiffage via de beurs opgekocht.

Sacyr ontkent echter nog steeds een vijandige overname in gedachten te hebben. “Wij kopen aandelen op zolang de omstandigheden op de markt ons dat toelaten”. Sacyr wil echter wel vier bestuurszetels bij Eiffage in de wacht te slepen, tijdens de aandeelhoudersvergadering van 19 april .

Sacyr probeert ook langs een omweg Eiffage het leven zuur te maken. De Spanjaarden zouden volgens Les Echos via een investeringsmaatschappij 5 procent van de aandelen van de Franse autowegenexploitant Autoroutes Paris Rhin Rhône hebben verworven. Maar APRR is bij de privatisering van de tolwegen juist toegevallen aan Eiffage en de Australische bank Macquarie. Eiffage heeft van de overheid alleen zijn meerderheidsbelang van 70,21 procent gekregen en moet nu via de beurs proberen de rest van APRR weg te kopen.

Reageer op dit artikel