nieuws

Smits optimistisch over Tweede Maasvlakte

bouwbreed

rotterdam – De topman van Havenbedrijf Rotterdam, Hans Smits, is vol vertrouwen dat de problemen rond de aanleg van Maasvlakte 2 worden opgelost. Lastiger wordt het om daadwerkelijk in 2008 met de aanleg te beginnen.

“Ik ben optimistisch dat we de inhoudelijke problemen kunnen oplossen. Binnenkort hebben we weer overleg met minister Peijs over de stand van zaken”, aldus Smits bij de presentatie van de jaarcijfers van het havenbedrijf. Hij wilde er inhoudelijk niet verder op ingaan, omdat de minister volgende week een brief aan de Tweede Kamer stuurt.

Voor een daadwerkelijk begin in 2008 acht Smits een onorthodoxe aanpak vereist. “Om het tijdschema vast te houden is lastiger. Dat is zeer krap. Maar als er voor het einde van het jaar een uitspraak van de Tweede Kamer ligt over de planologische kernbeslissing, kunnen we het halen.”

Inspanningen

Of de Raad van State vervolgens nog roet in het eten zal gooien, weet Smits niet. “Maar we hebben alles berekend en herrekend en gecontroleerd. Dat heeft heel wat inspanningen gekost. Bovendien hangt het samen met het regionale pakket maatregelen tegen fijn stof die in het Rijnmondgebied worden getroffen”, zegt Smits die dus wel goede hoop heeft dat de Raad van State dit keer geen bezwaren ziet.

Reageer op dit artikel