nieuws

Ruim 13.500 stemmen tegen inpoldering

bouwbreed

middelburg – Vergezeld van ruim 13.500 handtekeningen hebben Zeeuwse boeren vrijdag in Middelburg een petitie overhandigd aan gedeputeerde T. Kramer (Natuur, kust en water). Ze protesteren daarmee tegen ontpoldering. In verband met de derde verdieping van de Westerschelde wordt 600 hectare landbouwgrond onder water gezet, als compensatie voor de schade aan de natuur. Daarvoor zijn […]

middelburg – Vergezeld van ruim 13.500 handtekeningen hebben Zeeuwse boeren vrijdag in Middelburg een petitie overhandigd aan gedeputeerde T. Kramer (Natuur, kust en water). Ze protesteren daarmee tegen ontpoldering. In verband met de derde verdieping van de Westerschelde wordt 600 hectare landbouwgrond onder water gezet, als compensatie voor de schade aan de natuur. Daarvoor zijn vijf polders genomineerd. Volgens Kramer denkt minister Veerman (Landbouw) er niet aan de ontpolderingsplannen in de prullenbak te gooien. De boeren protesteren in mei in Den Haag.

Reageer op dit artikel