nieuws

Perrons passen niet bij nieuwe treinen

bouwbreed

heerenveen – Spoorbeheerder ProRail heeft een rekenfout gemaakt bij het aanpassen van 10 van de 45 perrons in Noord-Nederland voor nieuwe treinen van vervoersorganisatie Arriva. De perrons moeten worden aangepast omdat de Britse vervoerder graag wil dat mensen met een rolstoel zonder hulp de nieuwe treinen in kunnen rijden. “We hebben er vertrouwen in dat […]

heerenveen – Spoorbeheerder ProRail heeft een rekenfout gemaakt bij het aanpassen van 10 van de 45 perrons in Noord-Nederland voor nieuwe treinen van vervoersorganisatie Arriva. De perrons moeten worden aangepast omdat de Britse vervoerder graag wil dat mensen met een rolstoel zonder hulp de nieuwe treinen in kunnen rijden.

“We hebben er vertrouwen in dat de perrons op tijd zijn aangepast op de juiste hoogte”, aldus een zegsvrouw van Arriva Nederland in Leeuwarden.

Arriva heeft voor 100 miljoen euro 43 nieuwe treinen gekocht die vanaf september stapsgewijs de oude treinen in Friesland en Groningen moeten vervangen. Eerder dit jaar trok Arriva al aan de bel over de rekenfout van de spoorwegbeheerder, maar tot nu toe zijn de perrons nog niet aangepast. ProRail kon gisteren nog niet reageren.

Reageer op dit artikel