nieuws

Peijs kijkt snel naar 80-kilometerzone

bouwbreed

den haag – Minister Peijs (verkeer) besluit nog deze maand of ze de 80-kilometerzone op de A12 in Den Haag (gedeeltelijk) gaat terugdraaien. Voor de andere 80-kilometerzones waar de files enorm zijn toegenomen, wil de minister nader onderzoek afwachten.

Peijs moest gisteren in de Kamer op het matje komen voor de cijfers van de Verkeersinformatiedienst waaruit gebleken is dat de filedruk enorm is toegenomen op de rijkswegen waar vorig jaar de maximum snelheid is teruggebracht naar 80 kilometer. Volgens de dienst komt dat in belangrijke mate door de 80-kilometerzones. De zones waren juist ingesteld om de doorstroming te bevorderen, alsook om de luchtvervuiling terug te dringen.

Peijs wees erop dat op basis van de cijfers van de Verkeerinformatiedienst niet de conclusie kan worden getrokken dat de zones niet effectief zijn. “We weten dat de files groter worden, maar we weten nog niet wat het effect op de luchtkwaliteit is.”

Reageer op dit artikel