nieuws

Parlement blij met ruimere koopsubsidie

bouwbreed

den haag – Een meerderheid in de Tweede Kamer staat positief tegenover een verruiming van de koopsubsidieregeling. Met de nieuwe regeling moeten mensen met een laag of middeninkomen ook voor iets duurdere huizen subsidie kunnen krijgen. De Tweede Kamer besprak de afgelopen dagen het initiatiefwetsvoorstel van de kamerleden Duivesteijn (PvdA) en Hofstra (VVD) voor een […]

den haag – Een meerderheid in de Tweede Kamer staat positief tegenover een verruiming van de koopsubsidieregeling. Met de nieuwe regeling moeten mensen met een laag of middeninkomen ook voor iets duurdere huizen subsidie kunnen krijgen.

De Tweede Kamer besprak de afgelopen dagen het initiatiefwetsvoorstel van de kamerleden Duivesteijn (PvdA) en Hofstra (VVD) voor een verruiming van de koopsubsidieregeling.

In het debat bleek dat het CDA in grote lijnen achter het voorstel staat. Volgende week zal blijken of de fractie het voorstel ook echt steunt, zodat er een kamermeerderheid voor is.

Van de huidige koopsubsidieregeling wordt erg weinig gebruikgemaakt, onder andere omdat de regeling niet meer aansluit op de huidige huizenprijzen.

Aspirant-huizenkopers moeten daarom een subsidie kunnen krijgen voor een huis tot 156.600 euro; nu is die grens nog 132.000 euro. Ook gaat de maximale inkomensgrens omhoog naar 37.700 euro, zodat meer mensen voor de subsidie in aanmerking komen.

Reageer op dit artikel