nieuws

Overeenstemming over cellencomplex

bouwbreed

SCHIPHOL – Het cellencomplex op Schiphol kan opnieuw in gebruik worden genomen indien de brandveiligheid door een onafhankelijk onderzoek wordt aangetoond. Dat zijn het Rijk en de gemeente Haarlemmermeer donderdag overeengekomen. De Rijksgebouwendienst heeft na de brand op 27 oktober 2005 een aantal maatregelen getroffen. Zo hebben alle afzonderlijke ruimten nu een sprinklerinstallatie. Het onderzoek […]

SCHIPHOL – Het cellencomplex op Schiphol kan opnieuw in gebruik worden genomen indien de brandveiligheid door een onafhankelijk onderzoek wordt aangetoond. Dat zijn het Rijk en de gemeente Haarlemmermeer donderdag overeengekomen.

De Rijksgebouwendienst heeft na de brand op 27 oktober 2005 een aantal maatregelen getroffen. Zo hebben alle afzonderlijke ruimten nu een sprinklerinstallatie. Het onderzoek naar de brandveiligheid is woensdag al begonnen. Het huidige cellencomplex kan in gebruik blijven tot er op Schiphol of in de directe omgeving een permanent complex is gebouwd. De gemeente heeft toegezegd aan de realisatie hiervan mee te werken.

Als het onderzoek naar de brandveiligheid een positief resultaat heeft, gaan de vleugels A tot en met H weer open. De vleugels L en M zijn na de brand in gebruik gebleven voor bolletjesslikkers. De vleugels J en K, waar de brand woedde, worden na het onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid gesloopt.

Reageer op dit artikel