nieuws

Ondergrondse ruimten isoleren met Foamglas

bouwbreed Premium

nieuwegein – De mogelijkheden om ondergrondse ruimten te isoleren met Foamglas zijn uitgebreid toegelicht in het pas verschenen handboek �Insulation of underground structures�. Foamglas-producent Pittsburgh Corning legt tot in de details uit welke systeemoplossingen er zijn met zijn platen van cellulair glas bij ondergronds bouwen. Dit aan de hand van een groot aantal de laatste […]

nieuwegein – De mogelijkheden om ondergrondse ruimten te isoleren met Foamglas zijn uitgebreid toegelicht in het pas verschenen handboek �Insulation of underground structures�. Foamglas-producent Pittsburgh Corning legt tot in de details uit welke systeemoplossingen er zijn met zijn platen van cellulair glas bij ondergronds bouwen.

Dit aan de hand van een groot aantal de laatste decennia gerealiseerde projecten, voornamelijk in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De Foamglas- (cellulair glas) platen kunnen worden aangebracht aan de onder- of bovenzijde van vloeren en aan de binnen- of buitenzijde van vloeren. In de meeste gevallen volstaat een afwerking van de naden met een bitumineuze kleefstof. Alleen als er sprake is van sterk wisselende grondwaterstanden is een afwerklaag (Foamglas Readyboard) aan te raden. Alle oplossingen worden uitgebreid toegelicht met foto�s en detailtekeningen.

De renovatie van vloeren in extreem koude locaties (koel- en vrieshallen en ijsbanen) is ook een toepassingsgebied voor Foamglas. Dit marktsegment komt ook aan de orde in het 318 pagina�s tellende boek.

Reageer op dit artikel