nieuws

Noord-Holland laakt bouwverbod Legmeerpolder

bouwbreed Premium

den haag – De provincie Noord-Holland is ernstig teleurgesteld over het besluit van het kabinet om het bouwverbod rond de Legmeerpolder te handhaven. De provincie wil dat de regering terugkomt op dit besluit.

Noord-Holland moet, met het oog op de Noordvleugel, in de periode tot 2030 150.000 woningen bouwen in de provincie. De Legmeerpolder is daarbij een zeer belangrijk project, zo meent de provincie. “150.000 Woningen is een grote opgave. We hebben onze zinnen dan ook op de Legmeerpolder gezet. Het is een grote teleurstelling dat het kabinet ons daar niet in kent.”

Volgens de provincie is het vreemd dat een vergelijkbare situatie – Hoofddorp-West – wel is vrijgesteld van een bouwverbod. “Ook de Legmeerpolder ligt buiten de geluidscontouren. Tegelijkertijd ligt het wel vlakbij luchthaven Schiphol. Veel mensen zullen daar dus willen wonen om dichtbij het werk te zitten. Het kabinet moet daarom, als het aan ons ligt, de Legmeerpolder ook vrijgeven. Wij gaan ons er in elk geval nog hard voor maken.”

In het kabinetsstandpunt Schiphol blijft het kabinet echter bij zijn bouwverbod voor de Legmeerpolder en de Noordwijkerhout.

Reageer op dit artikel