nieuws

Nieuwbouw belastingkantoor Doetinchem in pps-contract

bouwbreed

doetinchem – Volgend jaar moet in Doetinchem de bouw beginnen van een nieuw belastingkantoor. De opdracht wordt gegeven in de vorm van een pps-contract waarin de bouw, het ontwerp, de financiering en het beheer zitten.

Woordvoerder J. Eikelboom van de Rijksgebouwendienst verwacht dat bedrijven voor de inschrijving een samenwerkingsverband vormen. Er zijn naast een bouwer partijen nodig die gedurende 15 jaar facilitaire zaken verzorgen zoals de schoonmaak en beveiliging.

Het kantoor krijgt 7300 vierkante meter bruto vloeroppervlak en 350 werkplekken, bestemd voor zo�n 460 medewerkers. Het pand komt in het stationsgebied, aan de zuidkant van het spoor naast het busstation. Voor werknemers en bezoekers moeten bij het gebouw 80 tot 120 parkeerplaatsen worden aangelegd.

Het nieuwe kantoor moet vanaf 2009 een aantal kleinere regionale vestigingen in de Achterhoek vervangen. De samenvoeging komt voort uit de wens van de belastingdienst om te komen tot een concentratie van huisvesting in dit gebied.

Reageer op dit artikel