nieuws

Nieuw besluit over Factory Outlet

bouwbreed

roosendaal – De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente Roosendaal opnieuw een besluit moet nemen over de bezwaarschriften tegen de bouwplannen van Rosada Factory Outlet. De bouwvergunning uit 2004 is niet geschorst, maar de gemeente dient deze opnieuw te bezien. De bouw mag wel doorgaan, alleen op eigen risico van initiatiefnemer MDG, waarschuwt […]

roosendaal – De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente Roosendaal opnieuw een besluit moet nemen over de bezwaarschriften tegen de bouwplannen van Rosada Factory Outlet. De bouwvergunning uit 2004 is niet geschorst, maar de gemeente dient deze opnieuw te bezien. De bouw mag wel doorgaan, alleen op eigen risico van initiatiefnemer MDG, waarschuwt de Raad.

Tegen de plannen voor Rosada kwamen bedrijven en omwonenden in het geweer. De gemeente moet deze bezwaarschriften nu nogmaals beoordelen. Het college van burgemeester en wethouders verklaarde de bezwaren eerder ongegrond.

Wethouder J. Pelle (Economische Zaken) ziet het nemen van een nieuw besluit met vertrouwen tegemoet. Hij vindt het belangrijker dat kan worden doorgebouwd, helemaal voor initiatiefnemer MDG uit Amsterdam. Hij verwacht dat het college een nieuwe beslissing kan nemen dat voldoet aan alle eisen voor de luchtkwaliteit.

Reageer op dit artikel