nieuws

Minder muskusratten in Gelderland

bouwbreed

TIEL – Voor het tweede achtereenvolgende jaar is sprake van een daling in het aantal muskusratten in de provincie Gelderland. Dat meldden de Gelderse waterschappen vrijdag. Door de daling is er aanzienlijk minder schade aan dijken en oevers door gravende muskusratten. Voor de komende jaren verwachten de Gelderse waterschappen een verdere daling. Bestrijders vingen vorig […]

TIEL – Voor het tweede achtereenvolgende jaar is sprake van een daling in het aantal muskusratten in de provincie Gelderland. Dat meldden de Gelderse waterschappen vrijdag. Door de daling is er aanzienlijk minder schade aan dijken en oevers door gravende muskusratten. Voor de komende jaren verwachten de Gelderse waterschappen een verdere daling. Bestrijders vingen vorig jaar in Gelderland 21.000 ratten, tegen 32.000 een jaar eerder. De gedaalde vangst duidt op een uitgedunde populatie muskusratten, aldus de waterschappen. In 2003 kregen de waterschappen de verantwoordelijkheid voor de bestrijding van de muskusrat.

De wateren in Gelderland en Limburg kampten de afgelopen jaren met grote aantallen muskusratten. De beestjes waren vooral uit Duitsland afkomstig.

Reageer op dit artikel