nieuws

Medisch bedrijfspark bij AMC in Zuidoost

bouwbreed

amsterdam – Bij het ziekenhuiscomplex van het AMC in Amsterdam-Zuidoost komt een bedrijventerrein speciaal voor de vestiging van internationale medische bedrijven. De plannen voorzien in de bouw van 100.000 vierkante meter vastgoed, specifiek gericht op bedrijven die zich willen vestigen in de nabijheid van een ziekenhuis met internationaal aanzien. Door de aanwezigheid van het AMC […]

amsterdam – Bij het ziekenhuiscomplex van het AMC in Amsterdam-Zuidoost komt een bedrijventerrein speciaal voor de vestiging van internationale medische bedrijven. De plannen voorzien in de bouw van 100.000 vierkante meter vastgoed, specifiek gericht op bedrijven die zich willen vestigen in de nabijheid van een ziekenhuis met internationaal aanzien. Door de aanwezigheid van het AMC worden volgens een ziekenhuiswoordvoerder de mogelijkheden voor het houden van klinische proeven sterk vergroot. Het zogeheten medical business park is een gezamenlijke ontwikkeling van AMC, gemeente Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

Verder wordt het AMC uitgebreid met 200.000 vierkante meter, onder meer ten behoeve van de medische faculteit en is bij metrostation Holendrecht de komst van een zorgboulevard van 30.000 vierkante meter voorzien.

Reageer op dit artikel