nieuws

Magneetzweeftrein gepasseerd station

bouwbreed

drachten – Met het afblazen van de aanleg van de Zuiderzeelijn wil de gemeente Smallingerland nu ook af van de magneetzweeftrein nabij het Adverium langs de A7. Enkele jaren geleden werd de trein in overleg met de gemeente door Siemens op de prominente locatie langs de A7 geplaatst. Hiermee werd vooruitgelopen op de ontwikkelingen van […]

drachten – Met het afblazen van de aanleg van de Zuiderzeelijn wil de gemeente Smallingerland nu ook af van de magneetzweeftrein nabij het Adverium langs de A7.

Enkele jaren geleden werd de trein in overleg met de gemeente door Siemens op de prominente locatie langs de A7 geplaatst. Hiermee werd vooruitgelopen op de ontwikkelingen van de aanleg van de Zuiderzeelijn, waarop de magneetzweeftrein zou gaan rijden. Nu het kabinet anders heeft besloten is de magneetzweeftrein voor Drachten een �gepasseerd� station. Het model langs de A7 betreft een echte magneetzweeftrein bestaande uit twee coupés. Het model is eigendom van de gemeente Lathen in Duitsland en heeft destijds dienst gedaan als proefmodel op de magneetbaan nabij Lathen.

Naar verwachting zal de trein omstreeks 1 juni worden verwijderd. Een en ander zal, volgens de verkregen informatie van Siemens, mogelijk worden besproken tussen de gemeente Smallingerland en de gemeente Lathen. Wat de gemeente Lathen met de trein gaat doen is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels