nieuws

Kader verbetert wind- en waterdichtheid beglazing

bouwbreed

barendrecht – Een standaard geïntegreerde kaderdichting verbetert de wind- en waterdichtheid van de dubbele beglazing die Buva aanbiedt als ISO-Plus 2000 en 3000.

Bij de serie ISO-Plus 2000 is de keramische randafwerking in de glasrand verwerkt. Het geïntegreerde en vervangbare kaderprofiel garandeert een wind- en waterdichtheid tot 650 pascal. Standaard nastelbaar hang- en sluitwerk verbetert de dichting. Met een argonvulling wordt een U-waarde van 1,5 bereikt. De ramen van de serie ISO-Plus 3000 hebben dezelfde specificaties als die van de 2000. Ze voldoen daarbij ook aan de weerstandklasse 2 volgens NEN 5096.

Voor dit resultaat wordt een ongeharde plaat floatglas tussen de twee geharde glasplaten gezet. Als optie levert Buva het glas met een zeefdruk uit keramische lak. Die maskeert de kit waarmee de glasplaten aan elkaar zitten en houdt ultraviolet licht tegen. Met de zeefdruk kan de architect extra accenten toevoegen aan de gevel.

Reageer op dit artikel