nieuws

Hoogste peil in Elbe geeft ernstige overlast

bouwbreed

wittenberg – De Elbe heeft gisteren bij de stad Wittenberg in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt het hoogste punt bereikt. Een woordvoerder van het team rampenbestrijding noemde de situatie zeer ernstig. Hij zei dat de dijken langs de rivier de komende dagen zeer zwaar zullen worden belast. In de nacht van woensdag op donderdag bereikte de […]

wittenberg – De Elbe heeft gisteren bij de stad Wittenberg in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt het hoogste punt bereikt. Een woordvoerder van het team rampenbestrijding noemde de situatie zeer ernstig. Hij zei dat de dijken langs de rivier de komende dagen zeer zwaar zullen worden belast.

In de nacht van woensdag op donderdag bereikte de Elbe bij Wittenberg een niveau van 6,21 meter. Het peil was gisterochtend gezakt naar 6,19 meter. In Hitzacker in Nedersaksen liepen straten onder water. Volgens de brandweer bereikt de Elbe daar donderdagmiddag een peil van 7,20 meter.

In Tsjechië vrezen de autoriteiten voor meer wateroverlast, omdat voor de komende dagen zware regenval is aangekondigd. Vooral voor het noordwesten van het land worden problemen voorspeld.

Reageer op dit artikel