nieuws

Haarlem kan verder met plan Schalkwijk

bouwbreed Premium

haarlem – In Haarlem staat het licht op groen voor de verdere ontwikkeling van het nieuwe Stadsdeelhart van Schalkwijk. Het college van B&W heeft ingestemd het concept-stedenbouwkundig ontwerp. Naar verwachting begint de vernieuwing in 2008. De bouw vergt naar verwachting circa vijf jaar. Het stedenbouwkundig ontwerp voor het Haarlemse stadsdeel is van de hand van […]

haarlem – In Haarlem staat het licht op groen voor de verdere ontwikkeling van het nieuwe Stadsdeelhart van Schalkwijk. Het college van B&W heeft ingestemd het concept-stedenbouwkundig ontwerp. Naar verwachting begint de vernieuwing in 2008. De bouw vergt naar verwachting circa vijf jaar.

Het stedenbouwkundig ontwerp voor het Haarlemse stadsdeel is van de hand van Jo Coenen. In zijn plannen ondergaat de wijk een metamorfose. Onderdelen zijn de bouw van 800 à 900 woningen, winkels, een bioscoop, een sportcentrum en diverse horecagelegenheden. Er komen in totaal 2600 parkeerplaatsen. Het huidige winkelcentrum wordt gelijktijdig gerenoveerd, zodat er in de eindsituatie één nieuw stedelijk stadsdeelhart is ontstaan. De plannen voor het nieuwe stadsdeelhart sluiten aan op het programma Schalkwijk 2000+, een groot renovatieplan voor heel Schalkwijk.

Reageer op dit artikel