nieuws

Gevelonderzoek na vallende lamelle

bouwbreed Premium

rotterdam – In de Prins Alexanderpolder is een meterslange aluminium lamelle afgebroken van de gevel van het nieuwe kantoorgebouw �Saturnus�. De oranje aluminium plaat van 0,3 bij 3,6 meter viel vanaf de eerste verdieping op het trottoir van het Alexanderplein. Volgens de brandweer �raakte die net niet een kind�. De deelgemeente Prins Alexander heeft het […]

rotterdam – In de Prins Alexanderpolder is een meterslange aluminium lamelle afgebroken van de gevel van het nieuwe kantoorgebouw �Saturnus�. De oranje aluminium plaat van 0,3 bij 3,6 meter viel vanaf de eerste verdieping op het trottoir van het Alexanderplein. Volgens de brandweer �raakte die net niet een kind�.

De deelgemeente Prins Alexander heeft het gebouw, dat Strukton pas afgelopen januari opleverde, tot 3,5 meter van de gevel afgezet. Bouw- en woningtoezicht controleerde gistermiddag met een hoogwerker of er nog meer onderdelen loszitten.

In februari is ook al een incident gemeld bij Bouw- en woningtoezicht. “Er is toen iets naar beneden gevallen, maar het is niet duidelijk of dat ook een lamelle was. Dat incident is namelijk bij ons niet geregistreerd”, aldus een woordvoerder van de deelgemeente.

De lamellen hangen over een gevellengte van ruim 50 meter op de eerste en tweede verdieping waar de parkeergarage is gehuisvest. Volgens de architect, Van Aken Architectuur uit Eindhoven, zijn de gebruikte lamellen een standaard product. De projectontwikkelaar William Properties en de aannemer Strukton waren niet bereikbaar voor commentaar.

Op dit moment is het grootste deel van de negen verdiepingen in gebruik door het hoofdkantoor van Media Markt. Vanaf juni wil de deelgemeente de begane grond inrichten als stadswinkel.

Reageer op dit artikel