nieuws

Gemeenteraad onderzoekt stadshart Almere

bouwbreed

almere – De gemeenteraad van Almere gaat onderzoeken of het college van burgemeester en wethouders voldoende informatie heeft verstrekt over de bouw van het nieuwe stadshart. Ook de samenwerking tussen de verschillende gemeentelijke diensten wordt onderzocht.

“We willen zeker weten of het goed zit”, verklaarde PvdA-raadslid K. Wolzak vrijdag.

Nog voor de opening van het duurste plekje van het stadshart bleek dat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Om die reden werd de feestelijke opening een aantal weken geleden op het laatste moment afgeblazen. Zaterdag opende het winkelcentrum haar deuren alsnog officieel.

De uitgestelde opening is aanleiding voor de raad om het bouwproces kritisch te onderzoeken. Dit op initiatief van de sociaal-democraten. Wolzak: “Het is een groot, ingewikkeld en aansprekend bouwproces, waarin verscheidene gemeentediensten samenwerken. We kunnen hier alleen maar van leren, want we zijn nog niet uitgebouwd in Almere.”

Komende week wordt de onderzoekscommissie samengesteld en de vragen geformuleerd. Dat neemt een paar weken in beslag. Hoe lang het eigenlijke onderzoek gaat duren, weet de PvdA�er niet. “We hebben geen haast. De situatie is onder controle met de maatregelen die zijn getroffen.” (anp)

Reageer op dit artikel