nieuws

Fransen huren steeds meer bouwmachines en -materialen

bouwbreed

parijs – De Franse verhuurders van bouwmachines en -materialen hebben vorig jaar 16,7 miljoen verhuurdagen kunnen boeken, 6,5 procent meer dan een jaar eerder. De gezamenlijke omzet is met 2,95 miljard euro echter vrijwel gelijkgebleven .

“De verhuur wint voortdurend terrein op de verkoopsector”, stelt Francis Gilberg, algemeen secretaris van de branchevereniging DLR. “Een aantal bedrijven ziet het niet zitten om er zelf een machinepark op na te houden vanwege de kosten en de moeite van het onderhoud, de beveiliging en het bijhouden van de technische ontwikkelingen.” Volgens de DLR doet die tendens zich in alle geledingen van de bouwsector voor, inclusief grote Franse aannemers als Vinci en Eiffage. De DLR signaleert dat ook de verhuur inclusief machinist of andere gespecialiseerde bediener toeneemt.

De verhuurbedrijven zelf hebben vorig jaar 590 miljoen euro besteed aan de vernieuwing van hun machinepark. Dat is 28 procent van de gezamenlijke omzet, een veel hoger cijfer dan de 13 procent investeringen van 2004.

De DLR waarschuwt er wel voor dat de marges sterk onder druk staan. Veel grote bouwers proberen de hogere kosten van basismaterialen te compenseren door de kosten in andere segmenten terug te dringen.

Reageer op dit artikel