nieuws

FNV kapittelt Canada om asbest

bouwbreed Premium

FNV Bouw heeft een boze brief verstuurd aan de Canadese ambassadeur Colleen Swords waarin de bond de Canadese regering oproept te staken met de financiering van reclamecampagnes voor het gebruik van asbest. De vakbond sluit zich met de brief aan bij de wereldwijde  actie van de wereldfederatie van bouw- en houtarbeiders BWI ter gelegenheid van […]

FNV Bouw heeft een boze brief verstuurd aan de Canadese ambassadeur Colleen Swords waarin de bond de Canadese regering oproept te staken met de financiering van reclamecampagnes voor het gebruik van asbest. De vakbond sluit zich met de brief aan bij de wereldwijde  actie van de wereldfederatie van bouw- en houtarbeiders BWI ter gelegenheid van Workers� Memorial Day op 28 april. De bond nodigt Swords uit voor een gesprek over de gevaren van asbest en hoe de vakbeweging daar in Nederland al decennia lang tegen optreedt.

In Cobouw Totaal Bouwmaterialen – vandaag bij deze krant gevoegd – onder andere aandacht voor een innovatief project in Gelderland om asbesthoudend afval beter te kunnen hergebruiken. Verder aandacht voor kunstige bakstenen, listige zonnepanelen en staal in plaats van De Alkmaarder Hout.

Reageer op dit artikel